Ga naar hoofdinhoud

De beste koffiemachines

Als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine valt er natuurlijk veel te kiezen. Wil je een filter koffiemachine of eentje met bonen, een nespresso-, een pistonmachine of een volautomatisch koffiezetapparaat? En dan zijn er ook nog allerlei verschillende merken en modellen.

We hebben de beste koffiemachines overzichtelijk op een rijtje gezet. Zo helpen we je graag om de keuze voor de koffiemachine die jij wilt een stuk makkelijker te maken. Op deze pagina staan koffiemachines die uitgeroepen zijn tot beste koffiemachine door Kieskeurig of de Consumentenbond. Onder andere de prijs-kwaliteitsverhouding en het gemak in gebruik zijn meegenomen in de beoordeling.

De beste koffiezetapparaat met bonen

Thuis genieten van superverse koffie doe je met een koffiezetapparaat waar je bonen in kan doen. Doordat je de bonen vers maalt krijg je een intensere smaak dan wanneer je filterkoffie gebruikt. Zo’n koffiezetapparaat met bonen wordt ook wel een volautomatische koffiemachine, volautomatische espressomachine, of koffiebonen machine genoemd.

Beste cappuccino apparaten

Als je nou een echte liefhebber bent van goede cappuccino’s en geen zin hebt om zelf melk op te kloppen, dan kun je kiezen voor een cappuccino apparaat. Dit apparaat is speciaal ontworpen om de beste cappuccino’s te maken, je kunt er koffie mee zetten en melk mee opschuimen.

Beste espresso machines

Een espressomachine wordt ook wel pistonmachine genoemd. In bijna elke koffiebar is dit apparaat wel te vinden, vaak op een opvallende plek zodat het mooie design door iedereen gezien wordt. Eigenlijk is een pistonmachine anders dan een espressomachine, de werking is anders. Pistonmachines maken gebruik van een hefboom om druk op te bouwen, terwijl espressomachines heet water onder hoge druk door zeer fijn gemalen koffie persen met een pomp. Dit koffiezetapparaat wordt vaak gebruikt om espresso en andere op espresso gebaseerde koffies te bereiden.

Beste filter koffiezetapparaten

Koffie zetten met een filter koffiezetapparaa is nog steeds erg populair, ondanks de opkomst van luxere apparaten. Met een filterapparaat kun je snel en makkelijk een verse pot koffie zetten. Daarnaast kun je de koffie vaak ook nog een tijdje warm houden. Er zijn vele verschillende soorten en merken koffiezetapparaten met filter te krijgen.

Beste inbouw koffiemachines

Een inbouw koffiemachine plaats je in een uitsparing in een keukenkastje. Voordat je zo’n machine koopt, is het natuurlijk nodig om te weten welke afmetingen de uitsparing heeft. Daarnaast moet je bedenken welk soort koffie je het liefst drinkt. Espresso, cappuccino of gewoon zwart, ook dat is handig om te weten voor je een inbouw koffiemachine besteld.

Beste koffieapparaten met cups

Met een cups koffiemachine zet je snel een lekkere espresso. Water erin, een cupje in de machine, druk op de knop en je kunt binnen no-time genieten van je kopje koffie. Er zijn zelfs koffieapparaten met cups waar behalve koffie ook al melk in de cups zit zodat je ook een cappuccino kunt zetten.

Beste percolators

In de jaren 50 zag je bijna niet anders, koffie zetten met een percolator. Het is een soort koffiepotje dat je op je kookplaat zet, je gebruikt gemalen koffie en water. Via de hitte wordt er druk opgebouwd en zo wordt jouw verse espresso gezet. Vooral in Italië is de percolator populair, maar ook in Nederland zie je de percolator steeds vaker!

Back To Top