Ga naar hoofdinhoud

Melkopschuimer kopen

Als je niet alleen buiten de deur, maar ook thuis wilt genieten van een lekkere latte macchiato, cappuccino of flat white, dan is een melkopschuimer een must. Binnen korte tijd heb je warm melkschuim, warme melk of koud melkschuim gemaakt.

Meest verkochte melkopschuimers

Waar moet je op letten bij het kopen van een melkopschuimer

Voordat je een melkopschuimer gaat kopen is het handig om te weten of je een elektrische of een handmatige melkopschuimer wilt. Ben je van plan toch al een nieuwe koffiemachine te kopen, wacht dan even met het kopen van een losse melkopschuimer. Sommige koffiemachines hebben tegenwoordig al een ingebouwde melkopschuimer namelijk.

Daarnaast kun je letten op deze punten:

 • Inhoud: bedenk voor hoeveel mensen je de opschuimer meestal gaat gebruiken.
 • Automatische stopfunctie: deze zorgt ervoor dat de opschuimer uit zichzelf stopt als je er te weinig melk in hebt gedaan, zo kookt hij niet droog.
 • Opwarmen: met sommige melkopschuimers wordt de melk niet alleen opgeschuimd, maar ook verwarmd, zo koelt je cappuccino niet af.
 • Antikleef: met een antikleeflaagje kun je voorkomen dat de melk aankoekt als je het opschuimt, zo is schoonmaken makkelijker.
 • Melkopschuimer elektrisch

  Als je kiest voor een elektrische melkopschuimer let dan op de aandrijving, of deze zich boven of onder bevindt. Het voordeel van een aandrijving aan de bovenkant in het deksel is dat deze vaak makkelijk schoon te maken is. Let natuurlijk ook op de inhoud, van 100ml kun je vaak al genoeg melk opschuimen om twee cappuccino’s te maken.

  Met een elektrische melkopschuimer schuim je de melk op met een druk op de knop. Giet de melk erin, let op dat je er niet te veel of te weinig in doet, druk op de knop en binnen no-time geniet je van je cappuccino, of latte.

  Handmatige melkopschuimer

  Wanneer je een handmatige melkopschuimer kiest, bedenk dan dat je wat meer tijd nodig hebt. De handmatige melkopschuimer heeft een spiraaltje dat met bewegingen de melk opschuimt. Je zorgt er handmatig voor dat deze in alle hoeken komt en alle melk goed wordt opgeschuimd.

  Back To Top