Ga naar hoofdinhoud

Barista benodigdheden

Mensen kopen steeds uitgebreidere koffiemachines, zoals een pistonmachine, ze bekijken video’s over koffiezetten en experimenteren net zo lang tot ze hun koffie precies zo hebben als zij ‘m lekker vinden. Wil jij je ook een echte Barista voelen, of misschien wel worden? Dan zijn, behalve een goede koffiemachine, ook verschillende Barista tools eigenlijk onmisbaar.

Populaire Barista tools

Welke Barista tools zijn er?

Er zijn verschillende gereedschappen die vallen onder de Barista tools, hieronder hebben we er enkele voor je uitgelicht.

  • Koffiemolen, om zelf vers je bonen te malen en een heerlijke eigen blend te creëren die precies naar jouw smaak is
  • Tamper, hiermee kun je de gemalen koffie “aanstampen” in het filterbakje. Zo ontstaat er een egaal laagje en zal het water er gelijkmatig doorheenlopen, wat voor de beste smaakbeleving zorgt.
  • Tamperhouder, zodat je je tamper na gebruik niet los op het aanrecht hoeft te laten slingeren.
  • Tampingmat, om je aanrecht te beschermen als je de koffie aan het tampen bent.
  • Uitklopbak, handig om na het koffiezetten de koffieprut uit je tamper te kloppen.
  • Melkkan, om je cappuccino of latte te voorzien van een prachtige en kunstige schuimlaag.
  • Melkthermometer, omdat je voor perfectie gaat natuurlijk! Zo kun je de melk op precies de goede temperatuur in je koffie schenken

Waarom Barista gereedschap?

Een goede Barista heeft goed gereedschap nodig om de beste koffie te kunnen zetten. Door het gebruik van Barista tools staat niks jou in de weg om thuis net zo’n goede, of misschien wel betere, cappuccino te drinken dan in je favoriete koffietentje. Je zult merken als je eenmaal de juiste benodigdheden hebt, je je afvraagt hoe je ooit zonder hebt gekund.

Back To Top