Ga naar hoofdinhoud

Ongebrande koffiebonen kopen

Als je graag zoveel mogelijk de smaak van je kopje koffie zelf bepaalt, kun je ervoor kiezen om ongebrande koffiebonen te kopen. Je kunt zelf de groene koffiebonen branden en testen tot je de sterkte hebt die jij het lekkerst vindt. Als je echt van experimenteren houdt, kun je zelf een eigen melange maken van verschillende ongebrande koffiebonen en zo je eigen ideale mix maken.

Populaire ongebrande koffiebonen

Bol.com
Kameroen robusta – ongebrande groene koffiebonen – 1kg
18

Bol.com
Honduras Arabica – ongebrande groene koffiebonen – 1kg
19,50

Bol.com
Kenia Sakami – ongebrande groene koffiebonen – 1kg
26,50

Kan je zelf koffiebonen branden?

Ja, je kunt zelf thuis ook koffiebonen branden. In een speciale koffiebrander kan je in ongeveer 20 minuten 150 gram ongebrande koffiebonen branden. Je kunt zelfs in een koekenpan of wok je bonen branden. Houdt ze wel goed in de gaten en blijf de bonen roeren zodat ze gelijkmatig kleuren. Zorg ook dat je ze op tijd uit de pan haalt zodat het brandproces stopt. Het is misschien even oefenen en uitproberen, maar moeilijk is het niet.

Houdbaarheid

Een bijkomend voordeel van het kopen van ongebrande koffiebonen is de houdbaarheid. Je kunt ze langer bewaren dan gebrande bonen omdat bij het branden van de bonen oliën vrijkomen. Je kunt meer ongebrande bonen kopen, ze langer bewaren, wat uiteindelijk goedkoper is.

Back To Top