Ga naar hoofdinhoud

Sterke koffiebonen kopen

Als je van intense en verse koffie houdt dan kun ervoor kiezen om sterke koffiebonen te kopen. Natuurlijk is smaak persoonlijk, gelukkig zijn er allerlei merken en verschillende melanges zodat je kunt uitproberen welke sterke koffiebonen jij het lekkerst vindt. Houd altijd in je hoofd dat hoe meer Arabica bonen er in een melange zitten, hoe milder de koffie is en hoe meer Robusta bonen, hoe sterker de koffie is.

Populaire sterke koffiebonen

Bol.com
Lavazza Espresso Barista Intenso koffiebonen
39,20

Bol.com
Douwe Egberts Intens Koffiebonen
29,96

Bol.com
Starbucks Espresso Dark Roast koffiebonen
39

Bol.com
L’OR Espresso Forza Koffiebonen
38,36

Bol.com
Caffè Borbone Blu 3 x 1kg
47

Bol.com
Altezza – Slow Roast – Koffiebonen
13,74

Welke koffiebonen zijn het sterkst?

Er zijn allerlei soorten koffiebonen, Arabica en Robusta zijn veruit de bekendste en worden over het algemeen gezien als de beste koffiebonen. Robusta koffiebonen zijn het sterkst en bevatten meer cafeïne, de Arabica bonen hebben een subtielere smaak.

De Robusta koffiebonen staan naast de intensiteit ook bekend om de goede crema. Een goede verhouding voor een echte Italiaanse espresso is vaak 80% Arabica en 20% Robusta koffiebonen.

Sterke en intense koffie wordt vaak gemaakt met Robusta koffiebonen die donker gebrand zijn. De minder sterke koffiesoorten worden gezet met 100% Arabica bonen die medium gebrand zijn.

Welke maalgraad gebruik je voor sterke koffie?

De smaak van de koffie wordt vooral bepaald door de soort bonen en de mix die je ermee maakt. Als je een mix maakt met 100% Arabica bonen krijg je een milde zachte smaak, Robusta bonen geven de koffie de sterkte en de kracht. Hoe meer Robusta koffiebonen je toevoegt aan de mix hoe sterker de koffie die je ermee zet wordt.

Ook de maalgraad heeft invloed op de sterkte van de koffie. Wil je een sterke espresso? Stel dan de maalgraad zo fijn mogelijk in. Gewone koffie kun je wat grover malen. Als je de koffie die je gezet hebt dus te slap vindt, kun je de maalgraad fijner afstellen. Dit zorgt ervoor dat het water langzamer door de koffie geperst wordt.

Back To Top