Ga naar hoofdinhoud

Latte koffiemachine kopen

Als je een machine wilt kopen om latte macchiato te maken dan wil je dat het apparaat er natuurlijk met één druk op de knop eentje voor je maakt. De beste latte maken zonder dat je daar lang mee bezig bent. Hieronder vind je enkele populaire koffiezetapparaten voor het maken van de lekkerste latte.

Meest verkochte latte macchiato koffiemachines

Bol.com
Philips LatteGo 5400 serie EP5447/90
628

Bol.com
Krups Evidence ECO-Design EA897B
479

Bol.com
De’Longhi Magnifica Start ECAM220.80.SB
389,99

Soorten koffiezetapparaten voor latte macchiato

Voor het maken van een latte macchiato zijn er verschillende soorten machines die je kunt kopen. Meestal kost je dat niet veel moeite en zijn de machines simpel te bedienen. Bekijk hieronder de verschillende soorten latte koffiezetapparaten en bepaal wat de beste keus voor jou is.

Nespresso latte machine

Met deze machine zet je de koffie met cups. Er is een (semi-)automatisch systeem voor de melk, bijvoorbeeld een losse melkopschuimer of melkreservoir. Je kunt tegenwoordig ook latte apparaten van Nespresso kopen waar het melksysteem al ingebouwd is. Zo heb je zelf de keuze welke melk je gebruikt.

Latte apparaat van Dolce Gusto

Dit is ook een machine met cups, maar werkt net even anders. Om de latte macchiato te maken gebruik je 2 cups, 1 voor de koffie en 1 voor de melk. De melk in de cup is niet vloeibaar, er zit melkpoeder in. Voordat je dit koffiezetapparaat koopt, is het slim om de latte eerst een keer te proeven bij iemand thuis. Een latte macchiato met melkpoeder heeft natuurlijk een andere smaak dan eentje met verse melk.

Pistonmachines om een latte macchiato te maken

Een pistonmachine is wat ingewikkelder en meer voor de thuis Barista. Vaak zijn deze machines duurder en is er ook wat meer onderhoud nodig. Deze latte machine kies je als je echt voor kwaliteit gaat in plaats van gemak in gebruik. Je zet de latte macchiato met behulp van een stoompijpje en er is verse koffie nodig. Denk er dus aan om een pistonmachine met bonenmaler te kopen of bestel er eentje los bij.

Bonen koffiemachine om lattes te maken

Als je een bonen koffiezetapparaat koopt, kun je natuurlijk ook zelf een heerlijke latte maken. Er zijn machines met een melkreservoir, stoompijpje of melkslang te krijgen. De bediening is vaak eenvoudig met knoppen of een display. Je gebruikt, zoals de naam al zegt, hele koffiebonen om je latte te zetten met deze machine. Met een bonen koffiemachine zet je een superverse latte!

Back To Top