Ga naar hoofdinhoud

Cappucino Apparaat

Als je echt van cappuccino’s houdt dan is een cappuccino koffiemachine erg fijn. De melk wordt door de machine automatisch opgeschuimd, zo geniet je altijd van een verse cappuccino.

Populaire cappuccino koffiemachines

Bol.com
Klarstein Bellavita Koffiezetapparaat – 3-In-1
229,99

Bol.com
Smart-Shop® Capuccino koffiezetapparaat
949,95

Bol.com
Cappuccino Koffiezetapparaat – 15 bar – 1100 watt
348

Cappuccino machines

In Italië wordt een cappuccino gezien als een ontbijtdrankje, het is eigenlijk not done om dit na 11:00 nog te drinken. Hier in Nederland drinken we cappuccino gewoon de hele dag door. Ook zo’n cappuccino liefhebber? Met een eigen cappuccino machine drink je ‘m wanneer jij wil! Een cappuccino apparaat is eigenlijk gewoon een espressomachine samen met een melkopschuimer. Er zijn allerlei soorten machines te krijgen om je cappuccino te maken. De verschillen zitten vooral in de melkopschuimers, hoe eenvoudig je de opgeschuimde melk maakt en of er een geïntegreerd melkreservoir in de machine zit. Als er een stoompijpje aan de cappuccino machine zit, doe je de melk eerst in je kopje en schuim je het op. Bij een volledig automatische koffiemachine voor cappuccino is een druk op de knop genoeg voor een lekkere cappuccino.

Een cappuccino apparaat kiezen

Eigenlijk zijn er 2 keuzes als je een cappuccino koffiemachine wilt, een volautomatische of een Nespresso machine. De verschillen en overeenkomsten lees je hieronder.

Wat zijn de overeenkomsten?

Met allebei de cappuccino machines kun je eenvoudig een koffievariant zetten met verse melk. Het melkreservoir vul je met melk, of je steekt de melkslang in een kan melk en de machine schuimt de melk voor je op. Behalve cappuccino kun je met deze apparaten ook gewoon koffie zetten natuurlijk.

Volautomatische cappuccino machine

Bij deze machine gebruik je koffiebonen en verse melk. De bonenmaler die is ingebouwd maalt precies de goede hoeveelheid bonen. Je kunt de maler fijner of grover zetten zodat de koffie milder of juist intenser smaakt. Per kopje kun je ook de hoeveelheid melk en koffie regelen.

Het onderhouden van een volautomatische cappuccino machine bestaat uit verschillende klusjes. Dagelijks maak je de koffiedikbak en het melksysteem schoon. De zetgroep maak je wekelijks schoon en een keer in de drie maanden ontkalken is ook aan te raden.

Nespresso cappuccino apparaat

Met dit apparaat gebruik je cups en verse melk om cappuccino te zetten. Er zitten versgemalen bonen in de cups, die luchtdicht zijn afgesloten om de koffie vers te houden. Dit apparaat heeft minder instelmogelijkheden om de smaak te regelen. Bij de Creatista modellen heb je wel de mogelijkheid om de hoeveelheid melk en de sterkte van de koffie in te stellen. Zelfs de temperatuur van het melkschuim regel je met dit type cappuccino apparaat.

Qua onderhoud heb je minder werk aan dit apparaat. Je spoelt het melkreservoir door met een clean functie. Met water spoel je de automatische stoompijp door en die veeg je af met een doek. Daarnaast is één keer in het half jaar ontkalken genoeg.

Welke cappuccino koffiemachine kies je?

De keuze voor de machine hangt vooral af van de vraag of je graag zelf de sterkte van je koffie precies wilt regelen. Als het antwoord ja is, kies dan voor een volautomatische cappuccino machine.

Wanneer je gemak in zowel gebruik als onderhoud belangrijk vind, kies dan voor een Nespresso cappuccino apparaat.

Back To Top