Ga naar hoofdinhoud

Koffie, de keuze is reuze

Voor veel mensen is een kopje koffie in de morgen bijna een vast ritueel. Smaken verschillen natuurlijk, de een houdt van sterke zwarte koffie, terwijl de ander liever een wat zachtere cappuccino drinkt. Gelukkig zijn er allerlei soorten koffie, zodat er voor iedereen wel wat bij zit. Het verschil kan o.a. zitten in de herkomst, de vorm of het merk van de koffie. Hieronder zetten we het voor je op een rijtje.

Filterkoffie

In Nederland is filterkoffie zo ingebakken in de cultuur dat bijna iedereen het nog wel kent van thuis. Filterkoffie wordt ook wel gemalen koffie, slow drip coffee of slow brew genoemd. Natuurlijk kun je die behalve in een superhippe koffiebar ook thuis drinken.

Koffiebonen

Of je nu van een stevige kop koffie of meer een zachte smaak houdt, vers is altijd het lekkerst. Als je kiest voor koffiebonen dan kies je voor verse koffie, er gaat niks boven een kopje koffie van versgemalen bonen! Ook bonen zijn er in verschillende sterktes en merken, qua bonensoorten worden vooral Arabica en Robusta veel verkocht. De Arabica smaakt fijn en wat zoet, de Robusta is wat bitterder.

Koffiecups

Met koffiecups kun je snel en makkelijk koffie zetten. Tegenwoordig zijn er cups met veel verschillende smaken, zo kun je eindeloos variëren of precies de koffie zetten die jij het lekkerst vindt. Doordat je geen bonen hoeft te malen, afval op hoeft te ruimen en geen filters hoeft te plaatsen heb je binnen no-time een lekker kopje koffie.

Koffiepads

Net als bij cups is koffie zetten met koffiepads niet moeilijk en kost het niet veel tijd. De pads zijn geschikt voor het zetten van 2 kopjes koffie tegelijk, met cups is dat vaak 1 kopje. De pads zijn gevuld met gemalen koffie en verkrijgbaar in verschillende smaken.

Back To Top