Ga naar hoofdinhoud

Koffiemachine met melkopschuimer kiezen

Als je een koffiemachine met melkopschuimer wilt kopen is er genoeg keuze. Welke machine doet precies wat jij wil? Er zijn allerlei machines en verschillende systemen verkrijgbaar. Op deze pagina helpen we je bij het kiezen van de beste koffiemachine met melkopschuimer voor jouw situatie, die past bij jouw wensen en het budget dat je ervoor over hebt.

Populaire koffiezetapparaten met melkopschuimer

Soorten machines met melkopschuimer

Je kunt kiezen uit verschillende soorten melksystemen met elk hun eigen werking. Een pistonmachine is bijvoorbeeld een espressomachine met melkopschuimer die werkt met een stoompijpje. Vaak wordt dit soort machines in koffiebars gebruikt maar voor thuis is deze machine niet meteen de makkelijkste optie.

Er zijn 3 methodes om koffie met melk te zetten met een bonen koffiemachine.

  • Met behulp van een ingebouwd melkreservoir
  • Via een stoompijpje
  • Met een melkslang

De optie met melkslang is het makkelijkst, een ingebouwd melkreservoir is ook nog redelijk eenvoudig. Maar het opschuimen van melk met een stoompijpje vergt wel wat oefening.

Ingebouwd melkreservoir

Met een koffiezetapparaat met ingebouwd melkreservoir kun je met een druk op de knop een latte of cappuccino maken. Zonder moeite zet jij het kopje koffie met melk dat jij lekker vindt.

Bij apparaten met een los melkreservoir zal dit reservoir na gebruik schoongemaakt moeten worden onder de kraan. Een los melkreservoir zorgt ervoor dat het koffiezetten wat meer werk is. De ingebouwde reservoirs reinigen zichzelf.

Melkslang

Ook bij een koffiezetapparaat met melkslang kun je snel een koffie met melk zetten. De slang is aan de ene kant aan het apparaat gekoppeld, de andere kant kun je in een melkpak of losse melkkan met koude melk hangen. Schoonmaken is redelijk simpel en zo kost het weinig tijd om een lekkere koffie met melk te maken. Natuurlijk heb je wel wat extra ruimte op je aanrecht nodig voor de losse melkkan of het melkpak.

Stoompijpje

Als je kiest voor een koffiemachine met stoompijpje dan moet je de melk zelf opschuimen. Je vult een melkkan met ongeveer 100 ml melk en dompelt het stoompijpje erin. Als een heuse barista creëer je zo de perfecte hoeveelheid schuim voor jouw koffie. Maak het pijpje wel na iedere keer dat je het gebruikt goed schoon.

Back To Top