Ga naar hoofdinhoud

Moccamaster koffiezetapparaten

De Moccamaster is een oerhollands filter koffiezetapparaat dat lekkere koffie zet en er stijlvol en strak uitziet. Het merk Moccamaster hecht veel waarde aan duurzaamheid. Alle koffiezetapparaten zijn van veilige hoogwaardige materialen gemaakt. Ook krijg je op alle Moccamaster apparaten 5 jaar garantie voor duurzaamheid en kwaliteit.

Populaire Moccamaster apparaten

Bol.com
Moccamaster KBG Select – Koffiezetapparaat – Forest Green
221

Bol.com
Moccamaster KBG Select – Koffiezetapparaat – Black
219

Bol.com
Moccamaster KBGT – Koffiezetapparaat – Thermos
221,19

Waarom is een Moccamaster koffiezetapparaat zo goed?

Er zijn meerdere goede redenen te noemen voor het kopen van een Moccamaster. De koffiezetapparaten zijn van veilige en hoogwaardige materialen gemaakt en erg duurzaam. Daarom krijgen alle Moccamaster apparaten voor hun kwaliteit en duurzaamheid 5 jaar garantie.

Waarom kiezen voor een Moccamaster?

  • Je kunt geruisloos en snel koffie zetten.
  • Er zit een 1450 verwarmingselement van hoogwaardig koper in.
  • Strak design van milieuvriendelijke en herbruikbare materialen.
  • De Moccamaster is door het European Coffee Brewing Centre (ECBC) gecertificeerd.
  • Lange levensduur van het apparaat, 20 jaar is niet uitzonderlijk.
  • Warmhoudplaat dat de temperatuur van de koffie constant 80º – 85º C houdt.
  • Een wateruitloop met 9 gaten, die zorgt voor het gelijkmatig verdelen van water op het koffiebed.
  • Losse onderdelen, zoals schakelaars enz. zijn los te krijgen.

De smaak van de Moccamaster

De temperatuur waarmee koffie bereid wordt is erg belangrijk voor de smaak. Het unieke koperen verwarmingselement in de Moccamaster zorgt voor een optimale temperatuur om koffie te zetten, tussen de 92 en 96° C. Als je de koffie te koud zet dan zal de smaak zuur zijn, te heet maakt de koffie juist bitter. Met de Moccamaster heb je een apparaat dat koffie zet met de juiste temperatuur in de perfecte balans.

Geschiedenis van de Moccamaster

Gerard Smit heeft in 1964 de Moccamaster ontwikkeld bij het bedrijf Technivorm, een fabrikant van huishoudapparatuur in Amerongen. Met deze koffiemachine kan iedereen een lekker kopje koffie zetten. In 1968 ontstond de eerste machine, die direct marktleider was op het gebied van koffiezetapparaten voor het mooiste design, duurzaamheid en natuurlijk de beste koffie.

Deze Moccamaster werd met veel kennis en passie gemaakt in het Utrechtse Amerongen. Er is jarenlang onderzoek aan voorafgegaan naar o.a. de beste smaak van de koffie en hoe het apparaat het beste gemaakt kon worden.

Is Moccamaster van Douwe Egberts?

Nee, de Moccamaster is niet van Douwe Egberts. Zoals je hebt kunnen lezen is deze gemaakt door Technivorm en bedacht door industrieel ontwerper Gerard Smit. Wel heeft Douwe Egberts de Moccamaster erg populair gemaakt.

Douwe Egberts was enthousiast over de ontwikkelingen van de Moccamaster en bestelde in 1969 150.000 van deze apparaten om in hun geschenkenwinkel te kunnen plaatsen. Hier kon men punten sparen, met die punten (27.800) kon je uiteindelijk een Moccamaster krijgen. Binnen een jaar waren alle 150.000 Moccamasters opgespaard. Van deze eerste Moccamaster gingen er met de spaaractie wel 800.000 stuks over de toonbank.

Back To Top