Ga naar hoofdinhoud

Gran Maestro Italiano koffiebonen kopen

Het merk Gran Maestro Italiano wordt door veel mensen gewaardeerd om zijn fantastische smaak. Daarnaast is ook de verhouding van prijs en kwaliteit van de koffiebonen erg goed.

Duurzaam

Gran Maestro Italiano zet zich in voor duurzaamheid, ze zijn erg betrokken bij het duurzaam produceren van hun kwaliteitskoffie. Het selecteren van de koffiebonen, het branden en de smaak worden daarbij ook nauwlettend in de gaten gehouden, allemaal zo duurzaam mogelijk. De koffiebonen zijn gecertificeerd volgens de Rainforest Alliance en de koffie wordt klimaatneutraal geproduceerd.

De juiste smaak Gran Maestro Italiano bonen kiezen

Gran Maestro Italiano helpt je een handje met het design van de verpakking van de koffiebonen. De verschillende smaaksoorten hebben elk een eigen kleuraccent en een aanduiding voor de intensiteit. Bij de koffiebonen wordt met een score van 1 tot 12 de intensiteit aangeduid, 1 voor zeer mild en 12 is de meest intense smaak.

Wanneer je deze koffie proeft, zul je verschillende smaken kunnen herkennen, bijvoorbeeld een chocolade- of een nootachtige smaak. Dit kun je op de verpakking terugvinden in de vorm van een smaakwiel. Dit wiel bevat 10 spaken, waarbij elke spaak staat voor een smaak. De smaak wordt dominanter als je meer naar de buitenkant van het wiel komt.

Het merk Gran Maestro Italiano

Het aanbod van het merk is, zoals de naam al doet vermoeden, gebaseerd op de grote koffiecultuur van Italië. Je proeft als het ware een reis van Noord naar Zuid-Italië. Deze reis is de belangrijkste bron van inspiratie voor de stijlvolle verpakkingen en het fraaie assortiment.

De koffies uit het Noorden bieden lichtzoete romige smaken met een intensiteit tussen de 6 en de 8. Als je dan voorzichtig naar het Zuiden gaat kom je de meer pittige, donkere en intense smaken tegen. Deze koffiesoorten hebben een intensiteit die ligt tussen de 8 en 12.

Zo is er met de koffiebonen van Gran Maestro Italiano voor ieder wat wils en kun je op elk moment van de dag genieten van een karaktervolle kop koffie.

Soorten Gran Maestro Italiano bonen

Gran Maestro Italiano heeft verschillende soorten bonen in het assortiment. Voordebestekoffie.nl helpt je graag bij het kiezen van de koffiebonen die het beste bij jouw smaak passen. Hieronder vind je de bonensoort en hun eigenschappen.

Originale

De Originale koffiebonen van Maestro Italiano zijn medium gebrande 100% arabica bonen. De koffiebonen zijn afkomstig uit Brazilië en Colombia en worden klimaatneutraal verwerkt.

Smaak
De Originale bonen hebben een hele fijne smaak, mooie balans tussen karamel, frisheid en een licht zoete afdronk die aan melkchocola doet denken.
Smaken die deze bonen beschrijven: kruidig, notig, chocola.

Intensiteit: 8 / 12

Geschikt voor
Deze koffiebonen kun je gebruiken in een bonenmachine. Je kunt ze goed gebruiken voor een lungo, espresso en ook voor gewone koffie met melk. Als je deze bonen maalt kun je ze ook goed gebruiken als filterkoffie.


Lungo Intenso

De Lungo Intenso bonen is een blend voor liefhebbers van echte intense koffiesmaken.

Smaak
Mild bitter, kruidig en fruitige smaken van verse framboos en grapefruit.
Smaken die deze Gran Maestro Italiano koffiebonen beschrijven: kruidig, fruitig, chocola.

Intensiteit: 9 / 12

Geschikt voor
Bruikbaar in bonenmachines, komt het beste tot zijn recht in een lekkere lungo. Ook uitstekend zelf te malen voor filterkoffie.


Celeste

Met de Celeste bonen zet je een echte Zuid-Italiaanse koffie, geschikt voor mensen die van echt sterke koffie houden.

Smaak
Kruidig en notig karakter, met tonen van chocola, walnoot en marsepein. De lichtzoete smaak van deze koffie is erg aangenaam.
Smaken die deze koffiebonen beschrijven: kruidig, notig, chocola.

Intensiteit: 12 / 12

Geschikt voor
Met de Celeste koffiebonen van Gran Maestro Italiano kun je heerlijke espresso’s zetten en zijn ook geschikt voor lungo’s en als basis voor koffie met melk. Ook te malen als basis voor filterkoffie.


Cappuccino

Voor liefhebbers van koffie met melk zijn de Cappuccino bonen van Gran Maestro Italiano een goede keuze. Deze koffiebonen hebben veel geur en karakter door de krachtige medium/dark roast.

Smaak
Smaaktonen van pure chocola, kaneel en gebrande suiker met een aromatische volle body. De afdronk is nootachtig en mild-kruidig, de perfecte basis voor een lekkere cappuccino.
Smaken die de cappuccino bonen beschrijven: kruidig, notig, chocola.

Intensiteit: 10 / 12

Geschikt voor
Te gebruiken in alle soorten koffiebonenmachines en de juiste basis voor een heerlijke cappuccino.


Espresso Forte

Als je een liefhebber bent van krachtige espresso is deze koffie echt wat voor jou! Deze koffiebonen zijn van 100% arabica.

Smaak
Prachtig in balans door een mild bittertje en subtiele aardse smaaktonen van romige, donkere chocola. Frisheid van grapefruit, krachtig aroma en een smeuïge body.
Smaken die deze bonen beschrijven: chocola, bloemig, fruitig en kruidig.

Intensiteit: 11 / 12

Geschikt voor
Goed voor een lekkere krachtige espresso. Bruikbaar in alle bonenmachines en als basis voor koffie met melk.


Organica

De Organica koffiebonen van Gran Maestro Italiano zijn 100% arabica, deze biologische bonen hebben een fris karakter, een vol aroma en fruitige smaken die aan limoncello doen denken.

Smaak
De Organica bonen hebben een volle smaak van frisse tonen met een zacht zoetje. Smaken te herkennen van groene appel, kaneel, sinaasappel en limoen.
Een uitgesproken complexe en dynamische smaak.
Smaken die deze bonen beschrijven: bloemig, fruitig en kruidig.

Intensiteit: 6 / 12

Geschikt voor
Bruikbaar in bonenmachines en geschikt om espresso en lungo te maken. Zelf gemalen voor filterkoffie zijn deze koffiebonen ook goed te gebruiken.


Ristretto

De Ristretto koffiebonen van Gran Maestro Italiano hebben een aromatische krachtige dark roast en geven je koffie een intens Zuid-Italiaans karakter. Je krijgt er echt een kick van!

Smaak
Tonen van chocola en een boost van het dark roast aroma. Deze bonen vallen in de smaak bij liefhebbers van krachtige koffie. Ze geven een volle body, een intense koffie en ook zijn er kruiden en voldoende bittere smaken.
Smaken die deze bonen beschrijven: chocola, notig, kruidig.

Intensiteit: 12 / 12

Geschikt voor
Je kunt deze bonen het beste gebruiken voor een stevige ristretto, ze komen dan het beste tot hun recht. Bruikbaar in alle bonenmachines.

Back To Top